Werk in Zicht

Nederland kan niet zonder de bouw. Alleen door te investeren in de bouw kunnen we comfortabel en tot op hoge leeftijd in onze huizen blijven wonen, blijven onze wegen veilig en houden we Nederland aan het werk.

Inmiddels is de woningmarkt in Zeeland weer aangetrokken. In vrijwel alle grote steden in onze provincie wordt er driftig gebouwd, zowel door de projectontwikkelaar als de particulier. De afgelopen jaren heeft onze sector zich verder geprofessionaliseerd. Toenemende standaardisering en prefabricage zorgen voor een nog kortere bouwtijd. Desalniettemin blijft in de renovatie en woningbouw het traditionele timmer- en metselvak enorm belangrijk. Van de huidige neiuwbouwwoningen wordt 95% nog steeds voorzien van traditioneel metselwerk. Een mooie uitdaging voor de metselaar om het gebouw zijn uiteindelijke vorm en zicht te geven.

Vakmensen staan aan de basis van een sterk Bouwend Zeeland. Daar blijven we als sector in investeren. Zonder goed opgeleide mensen kunnen wij de nieuwbouw- en renovatieopgave niet aan. Het NK Metselen is natuurlijk een geweldige stimulans voor talentvolle jongeren om te kiezen voor de bouw. Een betere locatie, voor de deur van onze bouwopleidingen in Goes, kunnen we ons niet wensen. Het resultaat van deze kampioenschappen is blijvend zichtbaar, te weten zes unieke zitbanken voor onze toekomstige vakmensen. Mede namens alle leden van Bouwend Zeeland wens ik de organisatie veel succes en de twaalf finalisten een sportieve stijd om de Zilveren Troffel !

Martijn van Sabben
Voorzitter Bouwend Nederland Afdeling Zeeland