Actueel »Bijeenkomst 'Hoe houd ik mijn personeel vast'

Bijeenkomst 'Hoe houd ik mijn personeel vast' 23-05-2018

In de afgelopen 10 jaar ging het slecht met de economie. Banken hielden de hand op de knip en er werd niet meer geïnvesteerd. De werkloosheid steeg ieder jaar. Verreweg de meeste mensen met een baan bleven zitten en hielden zich koest, maar tijden zijn veranderd. We zijn uit de crisis en er is een hoop achterstallig onderhoud en een tekort aan woningen. Er wordt weer geïnvesteerd en het geld rolt als voor 2008.

Medewerkers zien dat. Smartphones bliepen continu als er een nieuwe vacature binnenkomt. En voor u het weet staat u met een portefeuille vol orders, maar te weinig mensen om het werk uit te voeren. 

Hoe kan ik mijn mensen vasthouden? 

Deze vraag komen wij de laatste tijd veelvuldig tegen bij ondernemers. Door betere arbeidsvoorwaarden? Door meer salaris? Hogere salarissen dan bij de concurrent? 

Uit onderzoek blijkt dat salaris wel van een voldoende acceptabel niveau moet zijn.  Voor mensen die niet gelukkig zijn - die weten dat ze zo een andere baan hebben - is dit in de meeste gevallen geen reden om te blijven. 

Maar hoe bind u ze dan aan de organisatie? Door hen erkenning, perspectief en succes te bieden. Deze drie factoren, erkenning, perspectief en succes, zijn van cruciaal belang om uw werknemers in een aantrekkende markt vast te houden. Daar hoort een bedrijfscultuur bij die zich kenmerkt door vertrouwen, delen van informatie en er voor elkaar zijn. 

Herken u zichzelf en uw onderneming in het bovenstaand verhaal? Wilt u de binding met uw medewerkers versterken? 

Kom dan naar de bijeenkomst ‘Hoe houd ik mijn personeel vast?’! Geen aanmeldlink ontvangen of nog geen lid van Bouwend Nederland, afdeling Zeeland? Stuur dan een bericht naar zeeland@bouwendnederland.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Bouwend Nederland, afdeling Zeeland organiseert voor u een interessante ochtend over dit onderwerp. Harold Schenk, Strategisch HR Adviseur neemt ons in een interactief programma mee en laat ons zien hoe je medewerkers aan je bedrijf bindt, gericht op een stijl van leiderschap. We sluiten de ochtend af met een lunch in de gezellige ambiance van Brasserie de Panhoeve in ’s-Heer Arendskerke.

Let op: indien u niet apart lid bent van de afdeling Zeeland is de lunch voor eigen rekening.

« Terug naar nieuwsoverzicht